Sjezd vulkánu Cerro Bravo

23.11.2020 Gravel - Cestování - Expedice
3 230
7 chlapů a 5 psů, 4 dny připravovali sjezd vulkánu Cerro Bravo z 4000 m.n.m až k moři.

Cesta vášně a vytrvalosti

"Příroda nám to vždycky neusnadňuje. Překonávání nepříznivého počasí, zdolávání strmých terénů a snášení fyzické bolesti jsou nedílnou součástí adrenalinového zážitku a pocitu úspěchu, který cyklisté pociťují, když vyjedou na kole do hor.

Jedna konkrétní skupina nadšenců pro horská kola se nedávno vydala na vzrušující dobrodružství. Po čtyřech dnech intenzivního lopocení a příprav v mrazivých podmínkách se v časných ranních hodinách vydali na cyklistickou výpravu, při níž testovali své vlastní limity, když tlačili svá kola z výšky 3 500 m n. m. do výšky 4 000 m n. m. Vydali se na cestu do hor, kde se jim podařilo překonat výškové rozdíly.

Jízda byla stejně tak fyzickou jako emocionální výzvou. Tým čekaly dlouhé, náročné dny a nepohodlné noci na nafukovacích matracích. Jejich společná vášeň pro cyklistiku, láska k horám a společná touha vidět, jak se jejich tvrdá práce a úsilí promítají do nezapomenutelné cesty, však udržovaly jejich dobrou náladu.

Jejich cesta však nebyla jen o překonávání fyzických překážek. Šlo také o pochopení prostředí, ve kterém se pohybují na kole, a o to, aby tak činili zodpovědně. Tým dbal na to, aby minimalizoval svůj dopad na životní prostředí a získal znalosti o místní vegetaci. Vzrušení z jízdy na kole pro ně doplňovala radost z hlubšího poznávání hor.

Stejně jako kuchař věnuje dlouhé hodiny přípravě jediné večeře, investovala tato skupina cyklistů čas a energii do jediného dne jízdy. Navzdory strastiplné cestě a obtížím považovali tuto zkušenost za uspokojující a vzrušující.

Jízda na horském kole je v mnoha ohledech důkazem lidské odolnosti a lásky k přírodě. Navzdory zdánlivým překážkám a fyzické vytrvalosti, kterou vyžaduje, láska k tomuto sportu stále roste mezi těmi, kteří si váží krásy přírody a dobrodružství, jež poskytuje."