Sada Deore XT z roku 1982

12.8.2020 Tipy, triky, technika
2 731
V té době naprostá špička MTB komponentů. Shimano Deore XT. Video podrobně popisuje každou součástku.

Zlepšete svůj zážitek z jízdy s řadou Shimano Deore XT

Ponořte se do světa pokročilých cyklo komponentů s řadou Shimano Deore XT - průkopníkem v poskytování pohodlné a vzrušující jízdy díky vysoce výkonným součástkám. Tato cyklo řada čerpá z důmyslného inženýrství a vytváří vynikající cyklo zážitek.

Srdce řady Shimano Deore XT spočívá v pohodlí řidiče. Se zaměřením na primární kontaktní místo při jízdě, tedy na část rukojeti, je uprostřed umístěna řada ovládacích prvků. Brzdové a řadicí páky těsně přiléhají k rukojeti, což umožňuje ovládání jedním dotykem bez nutnosti uvolnit rukojeť.

Společnost Shimano jde ještě o krok dál a zjednodušuje ovládání řadicích pák. Tyto řadicí páky, vybavené štítovým mechanismem, umožňují bezproblémové a snadno pochopitelné ovládání díky osvěžujícím zvukům západek, které přímo signalizují provozní stav.

S důrazem na bezpečnost jsou brzdové páky navrženy v jedinečném tvaru, aby vykazovaly silný brzdný účinek. Přicházejí s bezproblémovým nastavením jedním dotykem na dosah ruky, což posiluje koncept maximální účinnosti.

Konstrukce všech typů rukojetí a pák je hluboce zakořeněna v ergonomii. Ve spojení s účinnou konstrukcí, která z brzd vytěží maximální brzdnou sílu, umožňují pohodlnou a kontrolovanou jízdu.

Údržba již není problémem díky možnosti snadného mytí, a to vše díky zabudovanému mechanismu štítu. Velké brzdy, navržené tak, aby zabránily zanášení blátem, dodávají výkon a přitom disponují flexibilitou díky zabudovanému bezpečnostnímu dorazu, který umožňuje nastavení ve všech směrech jediným dotykem.

Přední a zadní náboje mají navíc robustní konstrukci a jsou vybaveny štítovou mechanikou, která chrání před blátem a vodou. To vše zvyšuje odolnost při zachování lehké konstrukce.

Pak přichází na řadu pohonná část a změna rychlosti. Vše je navrženo pro podstatné řazení, s širokou sadou rozsahů, umožňující rychlou změnu převodů, což umocňuje radost z jízdy na voze řady Shimano Deore XT.

Řada Shimano Deore XT splňuje všechny požadavky na terénní kolo - může se pochlubit širokou kapacitou a lehkým, ale robustním mechanismem, který odolá živlům, jako je bláto a voda. Díky filozofii designu Shimano vdechnuté každému jednotlivému kusu je skutečně důkazem technologie golfové třídy.

Ponořte se do neuvěřitelného světa řady Shimano Deore XT a pozvedněte svůj zážitek z jízdy na zcela novou úroveň. Zažijte výkon, pohodlí a komfort při každé jízdě!